preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu

Autor: Vesna Tomić, 23. 9. 2021. 10:20

Danas, 23. rujna 2021. godine na mrežnoj stranici Osječko-baranjske županije objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu. Natječaj sa svim potrebnim obrascima možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.obz.hr/index.php/oglasnik/natjecaji-za-zaposljavanje-u-tijeku

 [više]

Učenici naše škole posjetili GoSTEM sajam na FERIT-u u Osijeku

Autor: Spomenka Hardi, 18. 9. 2021. 09:08

GoSTEM sajam se održao u Osijeku na FERIT-u 15. rujna 2021., u okviru EU projekta ELPROS RCK. Sajam je sadržavao mnoštvo interaktivnih radionica iz temeljnih područja (matematika, fizika) i primijenjenih inženjerskih područja (elektrotehnika, energija i očuvanje okoliša, elektronika, automatika, računarstvo i informacijske tehnologije). Voditelji radionica bili su nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja svih FERIT-ovih zavoda koji su polaznicima omogućili aktivno sudjelovanje u provedbi eksperimenata, poučili ih nekim inženjerskih vještinama te približili primjenu novih modernih tehnologija. Sajam je posjetilo 26 naših učenika drugih i četvrtih razreda, uz pratnju prof. Spomenke Hardi.  Učenici su sudjelovali na 13 različitih radionica. Što su naučili i kakve su dojmove stekli, ispričale su nam Ivona, Tina i Iva.

 [više]

Natječaj za popunjavanje radnog mjesta Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vesna Tomić, 15. 9. 2021. 14:52

U prilogu se nalazi dokument Natječaja za popunjavanje radnog mjesta NASTAVNIK/ICA POVIJESTI – 1 izvršitelj na određeno, puno radno vrijeme (PRIPRAVNIK).

Natječaj se odnosi na prijem pripravnika kroz mjeru HZZ-a „Stjecanje prvog radnog iskustva/pripravništva“.

 [više]

Upute za početak nove nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Vesna Tomić, 3. 9. 2021. 09:33

Nastavna godina počinje 6. rujna za sve učenike i svi učenici pravilno nose zaštitne maske. Izuzeci su kronični bolesnici, uz predočenje liječničke potvrde.

Nastava za učenike 2. i 4. razreda počinje od 8.00 sati,  a za učenike 1. i 3. razreda od 14.00 sati. Nastava se odvija prema rasporedu sati koji će tijekom dana biti objavljen na web stranici škole. Prilikom ulaska/izlaska u/iz škole obavezno je dezinficirati ruku. Prednost ima redovito pranje ruku.

Prije dolaska u školu izmjerite tjelesnu temperaturu. Ako je temperatura veća od 37.20 C, ne dolazite u školu i o svom stanju obavijestite  svog obiteljskog liječnika i razrednika. Ne grupirajte se ispred i u školi.  

Raspored razreda po učionica, raspored zvona i odmora pogledajte u priloženom dokumentu.

 [više]

Miriam Morosavljević osvojila nagradu za najmaštovitije eksperimentalno rješenje na natječaju FIZIKA DANAS 2021.

Autor: Spomenka Hardi, 2. 9. 2021. 14:31

Fizički odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu organizirao je nagradni natječaj Fizika danas 2021. za učenike osnovnih i srednjih škola u okviru manifestacije Dan i noć na PMF -u. Zadaci su svrstani u četiri kategorije – vrtićke skupine, osnovne škole, srednja škola 1–2 razred i srednja škola 3–4 razred. Učenici su mogli odabrati jedno od dva problema i riješiti ga eksperimentalnim istraživanjem. Za svaku je kategoriju nagrađeno najpreciznije rješenje, najmaštovitije, odnosno najoriginalnije rješenje i najbolja fotografija postava.

 [više]

Sudjelovanje u eTwinnig projektu Svjetski tjedan svemira 2

Autor: Spomenka Hardi, 1. 7. 2021. 08:28

U eTwinning projektu Svjetski tjedan svemira 2 sudjelovali su učenici 3. razreda izborne nastave fizike pod vodstvom prof. Spomenke Hardi. To su učenici 3. C razreda - Irena Jaman, Magdalena Kazalicki, Eva Lacković, Lucija Perić, Maria Tilman i Lovro Zorić te učenici 3. d razreda - Maja Mijakić i Marijana Vukić. Projektu su se pridružili i učenici 3. A razreda - Tomislav Lukačević i Josip Pavić, učenica 3. d razreda Marinka Andraković te Karlo Perešin, učenik 1. A razreda.

 [više]

Uručene DSD II (B2/C1) diplome našim maturantima

Autor: Silvija Profusek, 27. 6. 2021. 12:59

U ponedjeljak, 21. lipnja 2021. đakovačkim gimnazijalacima uručene su Njemačke jezične diplome - DSD II razine C1/B2. Sedmoro maturanata David Dudaš, Ema Brzaj, Marija Milanović, Marija Tadić, Izabela Prodanović, Ivana Duvnjak i Zvonimir Pušelja pokazali su uspješno svoje usmene i pismene vještine i položili Njemačku jezičnu diplomu. Diplome je uručio ravnatelj Zlatko Mrkić, a učenicima je čestitala njihova profesorica Tanja Schleis.

 

 [više]

INFO DAN PROJEKTA UČIMO ZAJEDNO 4

Autor: Vesna Tomić, Josipa Hardi, 15. 6. 2021. 10:11

U srijedu, 9. lipnja 2021. održan je Info dan projekta Učimo zajedno 4. Projekt se u našoj školi provodi četvrtu godinu za redom, a njime se osiguravaju pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Info dan je započeo u 8:45 u prostorijama Gimnazije A. G. Matoša Đakovo a predvodila ga je psihologinja Josipa Hardi.

 

 [više]

MICC WeB online susret

Autor: Marija Živković, 10. 6. 2021. 10:30

Od 28. svibnja do 3. lipnja 2021. godine održan je prvi online susret Projekta Modela internacionalnog suda za Zapadni Balkan (MICC WEB) u kojem je sudjelovalo trideset i troje učenika i učenica iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. U ovom online susretu uz učenike Mješovite srednje škole Bugojno, Gimnazije Zenica, Gimnazije Gornji Milanovac, Ekonomske škole Užice, Ekonomske i turističke škole Daruvar sudjelovali su i naši učenici.

 [više]

Pobjednički video natječaja "Nasljeđe Austro-Ugarskoga Carstva"

Autor: Vesna Tomić, Ines Jančula, 1. 6. 2021. 21:12

Ovih dana u našu školu stižu samo dobre vijesti. Ovaj puta vezane su uz povijest.

Učenice 3.d razreda Maja Mijakić, Marijana Vukić, Nikolina Laki i Nina Zaharov pod mentorstvom profesorice povijesti Ines Jančula osvojile su prvo mjesto u kategoriji gimnazija na videonatječaju „Nasljeđe Austro-Ugarskoga Carstva“.

 [više]

Dan Gimnazije A.G. Matoša- projekt „Ostani zdrav“

Autor: Mirela Šunda, 31. 5. 2021. 14:57

U petak, 4. lipnja 2021.  Gimnazija A. G. Matoša obilježava Dan Škole. Dosadašnji način obilježavanja našega Dana ove godine poprima drugačiji oblik. Svjesni brojnih posljedica pandemije bolesti COVID – 19 i uvedenih mjera socijalnog distanciranja na kretanje, a čime se povećala tjelesne neaktivnosti svih nas, odlučili smo ovogodišnji Dan Škole posvetiti unapređenju i očuvanju zdravlja kroz promociju različitih oblika kretanja.

 [više]

Međunarodno natjecanje Šesterokut

Autor: Mirta Lulić, 31. 5. 2021. 14:53

Šesterokut je međunarodno natjecanje iz fizike i matematike.

Uz pomoć Francuskog fizikalnog društva SFP, natjecanje se prevodi i distribuira u Francuskoj. Hrvatski i Francuski timovi istovremeno rješavaju iste zadatke na vlastitim jezicima.

 [više]

FESTIVAL ZNANOSTI 2021. 10. – 15. svibnja 2021.

Autor: Mirta Lulić, 11. 5. 2021. 16:49

Kultura znanosti

Ovogodišnja tema Festivala je Kultura znanosti. Što je kultura i gradimo li kulturu znanosti?
Etimološki riječ kultura dolazi od latinske riječi colere koja znači nastanjivati, uzgajati, štititi, poštovati. Nastanjuje li znanost naše načine mišljenja, poštujemo li znanstvena otkrića, razumijemo li značaj istraživanja za svakodnevni život i njegovu kvalitetu, slijedimo li upute znanstvenika i stručnjaka, kako se borimo za vrednovanje znanosti i koliko smo uspješni u tome? Tko utječe na naša mišljenja, stavove, predrasude u doba kada je informacija dostupna svima ‐ ali ne i svijest o njezinom porijeklu, istinitosti i kvaliteti. Upravo kroz ovogodišnju temu „Kultura znanosti“ na razuman način nastojimo komunicirati kulturu znanosti u dijalogu između znanstvenika i javnosti s ciljem održavanja međusobnog razumijevanja i povjerenja.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Vesna Tomić, Monika Ladić, 29. 4. 2021. 18:13

Kao i svake, tako i ove godine, obilježili smo Dan planeta Zemlje. Učenice 3. d i 3. b razreda izborne biologije , uz pomoć profesorice Sanje Mijakić, izradile su prigodne plakate kako bi istaknule važnost očuvanja našeg planeta. O temi ekoloških problema te mogućim rješenjima u obliku održivog razvoja, cirkularnoj ekonomiji i Zero waste-u razgovarali smo na satu sociologije s profesoricom Sanjom Andrić te su predstavljeni plakati s tom tematikom.

 [više]

Projektni zadatci u nastavi fizike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirta Lulić, 13. 4. 2021. 18:51

Učenici drugih razreda dobili su projektni zadatak u kojem su morali istražiti sljedeće:

  1. Možemo li napraviti krevet od materijala koji naizgled ne izgledaju kao materijali za izradu kreveta?
  2. Kako smanjiti propadanje u snijeg?
  3. Zašto kamioni imaju više guma nego automobili?
 [više]

12. Zimska škola fizike za učenike srednjih škola Osječko-baranjske županije

Autor: Spomenka Hardi, 31. 3. 2021. 17:33

26. ožujka 2021. održana je 12. po redu Zimska škola fizike za učenike srednjih škola. Svake se godine Zimska škola održava na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Osijeku, a ove je godine prvi puta održana online. U virtualnom okruženju je prikazano osam istraživačkih eksperimentalnih radova koje su napravili učenici zajedno sa svojim profesorima. Školu je iz svojih učionica pratilo 249 učenika i 30 nastavnika iz raznih srednjih škola Osječko-baranjske županije. Zimsku školu je organiziralo Županijsko stručno vijeće nastavnika fizike u Osječko-baranjskoj županiji, čije je sjedište i u našoj školi, uz potporu Odjela za fiziku Sveučilišta u Osijeku, AZOO Podružnica Osijek i Osječko-baranjske županije.

 [više]

Arheološki susreti

Autor: Ines Jančula, 24. 3. 2021. 16:35

Naša škola uključila se u projekt „Arheološki susreti“ šk. godine 2015./2016. i od tada ga svake godine uspješno provodi s novom grupom zainteresiranih učenika. Koordinatorica projekta u našoj školi je profesorica povijesti Ines Jančula. To je projekt popularizacije arheologije u srednjim školama, a provodi ga Arheološki muzej iz Zagrebu uz pomoć Muzeja Đakovštine. Učenici svake godine imaju priliku sudjelovati na zanimljivim predavanjima i radionicama koje provodi dr. sc. Jacqueline Balen sa svojim suradnicima, a na proljeće redovito posjećuju arheološki lokalitet Viškovci-Gradina gdje se upoznaju s praktičnim radom arheologa. Tijekom ove zanimljive terenske nastave učenici se upoznaju s osnovama rada na terenu, istražuju prostor sonde, fotografiraju, sortiraju ulomke nađene keramike i kosti

 [više]

Putujuća izložba učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja i rizičnih ponašanja

Autor: Marija Živković, 23. 3. 2021. 10:35

U ponedjeljak, 22. ožujka u prostoru naše Gimnazije postavljena je Putujuća izložba učeničkih radova na temu mentalnog zdravlja i rizičnih ponašanja Info centra za mlade Osijek.

 [više]

Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathon u Gimnaziji

Autor: Vesna Tomić, 15. 3. 2021. 19:38

Iva Mijakić i Ana Švegli iz 1.a te Iva Gunić, Josipa Topić i Maja Varšava iz 4.a ovu su subotu i nedjelju od 9:00 do 18:00 sati provele u Školi sudjelujući na Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathon, Girls Edition.

 [više]

Učenici trećih razreda na XVII. Zimskoj školi fizike za učenike osnovnih škola

Autor: Spomenka Hardi, 15. 2. 2021. 11:52

Nakon uspješne suradnje učenika izborne nastave fizike trećih razreda i učenika OŠ Vijenac iz Osijeka na projektu „Pomiješajmo eksperimentalno pa razmijenimo digitalno“, naši su učenici pozvani sudjelovati na XVII. Zimskoj školi fizike za učenike osnovnih škola Osječko-baranjske županije kao jedini srednjoškolci. Zimska škola fizike se održala online u petak, 12. veljače 2021. godine, a tema ovogodišnje Zimske škole bila je Tlak. Iako nam epidemiološka situacija nije dopustila socijalni kontakt i pripremu eksperimenata u školi, učenici su u svojim domovima istraživali i snimali svoje eksperimentiranje. Na Zimskoj školi sudjelovali su učenici 3. c i 3. d razreda: Irena Jaman, Magdalena Kazalicki, Eva Lacković, Maja Mijakić, Lucija Perić, Maria Tilman, Marijana Vukić i Lovro Zorić.

 [više]

Žene u crvenom

Autor: Vesna Tomić, Josipa Hardi, 8. 2. 2021. 08:36

Prvi petak u veljači obilježava se dan žena oboljelih od moždanog i srčanog udara. Projekt pod nazivom "Žene u crvenom" pokrenula je Osječko-baranjska županija s ciljem poticanja žena na brigu o vlastitom zdravlju i vođenju zdravog načina života, kao i na prepoznavanje čimbenika bolesti i liječenja istih. Učenici 4.c razreda naše škole su 5. veljače 2021.godine podržali ovaj projekt pod sloganom "nosi crveno". Zahvaljujemo našim dragim maturantima!

 [više]

Dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Zlatko Mrkić, 27. 1. 2021. 14:19

Dan kada je sovjetska Crvena armija oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor smrti Auschwitz, 27. siječnja 1945., Ujedinjeni narodi odabrali su za dan sjećanja na sve žrtve holokausta.

Kako bismo i ove godine odali počast žrtvama holokausta, izabrali smo svjedočanstvo Bjanke Auslender rođene Levi, preživjele zatočenice logora Đakovo. Učenice Iva Crnoja, Nikolina Laki, Maja Mijakić, Marijana Vukić, Nina Zaharov, Marija Jukić i Karla Tilman nacrtale su ilustracije uz tekst i tako je nastala knjiga koju možete pogledati ovdje.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / www.gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju