preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

DSD II jezični kamp u Novom Vinodolskom

Autor: Silvija Profusek, 1. 10. 2019.

Njemački Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) financirao je treći DSD II jezični kamp u Novom Vinodolskom za učenike četvrtih razreda slavonskih srednjih škola. U trajanju od 27. do 30. rujna 2019. maturanti su mogli sudjelovati u velikom broju različitih radionica kako bi unaprijedili svoje jezične sposobnosti u pripremi za nadolazeći DSD II ispit. U pripremama su sudjelovali i učenici DSD-a II četvrtog razreda naše škole.

Kao i dosadašnjih godina, Njemački Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA) financirao je DSD kamp za učenike četvrtih razreda slavonskih srednjih škola. Ovo je bio treći kamp takve vrste, a Dom Crvenog križa Zagreb u Novom Vinodolskom je bio domaćin. U trajanju od 27. do 30. rujna, maturanti su mogli sudjelovati u velikom broju različitih radionica kako bi unaprijedili svoje jezične sposobnosti u pripremi za nadolazeći DSD II ispit. Svoje znanje mogli su pokazati pišući probni esej po završetku kampa. Osim edukativnog aspekta ovog programa, učenici su imali priliku sudjelovati u raznim slobodnim aktivnostima, te steći nova poznanstva. Svoje škole i sadržaje Novog Vinodolskog predstavili su u grupnim aktivnostima, čime je nastavljen običaj širenja njihovih društvenih i jezičnih vidika. U programu su sudjelovali učenici škola iz Našica, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Đakova i Osijeka, a predavači/mentori bili su njihovi profesori M. Rukavina-Sabo, M. Špehar, Đ. Krznarić-Maslać, S. Profusek, M. Šarić te J. Čelebić. Glavna organizatorica kampa bila je  DSD savjetnica nastavnicima njemačkog jezika, Kerstin Friedrich. Ovim putem još jedanput je pokazana kompetentnost i perspektiva slavonskih škola na području njemačkog jezika.
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / www.gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju