preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

LABUS sajam 2019.

Autor: Vesna Tomić, Spomenka Hardi, Mato Mićan, 17. 10. 2019.

17. rujna 2019. godine učenici naše škole sudjelovali su na LABUS sajmu (laboratoriju za učenike srednjih i osnovnih škola). Za sajam  se prijavilo 40 učenika trećih i četvrtih razreda pa smo se autobusom uputili u 9 sati prema Osijeku, u pratnji prof. Spomenke Hardi.

Na sajmu je postojalo mnoštvo prezentacija podijeljenih u tri vrste, specijalizirane - za koje se trebalo prije prijaviti, prezentacije u predavaonicama ili laboratorijima Kampusa i prezentacije na izložbenim štandovima. Mogli smo naučiti nešto o Stefan-Boltzmannovom zakonu zračenja, kako se odredila Planckova konstanta, izrađivanju vlastitih tiskanih pločica, potpunoj refleksiji prateći zarobljenu svjetlost u mlazu vode i mnoge druge… Prošetali smo i u virtualnom stvarnosti hodnicima Kampusa i okušali se u Nogobotu - igranju nogometa upravljajući robote koji guraju lopticu. Na štandovima smo se najviše zadržali na rješavanju matematičkih problema u sklopu prezentacije Matematika je svuda oko nas. Vremena je bilo i za laganu šetnju Osijekom, za kavu ili zalogaj. Kući smo krenuli u 13 h, a sa sobom smo ponijeli, uz kemijske, ravnala i blokiće u bojama, nešto više znanja, lijepa iskustva te informacije i dojmove o studiranju i samom fakultetu FERIT - u.

Mato Mićan, 4.b

 

Fotografije s LABUS sajma, koje su izradili Ivan Škorić - 4. a, Lucija Aščić – 4. c i Spomenka Hardi, prof., možete pogledati u galeriji.
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / www.gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju