preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Aktivnosti u okviru Centra izvrsnosti Elktrotehničke i prometne škole Osijek

Autor: Vesna Tomić, 30. 10. 2019.

Elektrotehnička i prometna škola Osijek,  provodi tijekom školske 2018./2019. godine izvannastavne aktivnosti u okviru Centra izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva. Centar izvrsnosti osnovan je s ciljem provedbe različitih izvanškolskih oblika rada značajnih za poticanje specifičnih područja darovitosti (tehničkih, znanstvenih i sl.), a ujedno omogućava i podršku razvoju talenata i darovitosti u programima sa specifičnim  sadržajima.

Aktivnosti Centra izvrsnosti namijenjene su  talentiranim i darovitim učenicima, svim učenicima koji su motivirani, pokazuju izvrsnost u području fizike, tehničke kulture i informatike ili već imaju postignuća u tom području, a pohađaju srednju školu u Osječko-baranjskoj županiji.

Centar izvrsnosti provodi tri aktivnosti u kojima  učenici srednjih škola mogu sudjelovati:

1. Zelena elektrotehnika  – upoznavanje obnovljivih izvora elektrotehnike

2. 2D i 3D modeliranje - Razvoj digitalne pismenosti kroz stvaranje 2D i 3D animacija

3. Web dizajn- izrada i razvoj forme web sjedišta

Termini održavanja aktivnosti su subotom, a trajat će 4 školska sata s početkom u 9,00 sati. Provodi se 48 sati po odabranoj aktivnosti. Predavači su educirani stručni nastavnici koji će svoja znanja i vještine prenositi učenicima tijekom navedenih aktivnosti. Skupine učenika po aktivnosti su  maksimalno do  12 učenika. Ciljana dobna skupina učenika su učenici 1. i 2. razreda. Za vrijeme održavanja radionica planirano je osvježenje za sudionike (sendviči i sokovi). Centar izvrsnosti elektrotehnike i računalstva imenovala je  Osječko-baranjska županija koja je i financijski pokrovitelj. Prijevoz do Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Istarska 3 trenutno trebaju organizirati roditelji. Planirano je da Osječko – baranjska županija kasnije osigura prijevoz učenika iz okolnih mjesta do Centra izvrsnosti.

Učenici koji žele sudjelovati trebaju se samostalno prijaviti putem obrasca koji se nalazi na stranici Elektrotehničke i prometne škole Osijek (elpros.net.hr) najkasnije do 18. studenog 2019. godine jer je planirani početak aktivnosti  je 23. studenog 2019. godine.
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / www.gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju