preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Naši učenici sudjelovali na konferenciji u Sarajevu

Autor: Tomislav Kruljac, 18. 2. 2020.

Učenici naše škole Barbara Angebrandt i Alen Ivančić u pratnji nastavnika Tomislava Kruljca, sudjelovali su na drugoj godišnjoj konferenciji projekta „Bosna i Hercegovina: Animiranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija!“ koja se održala u Sarajevu 13. i 14. veljače 2020. godine.
Organizatori konferencije bile su Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, Fondacija INFOHOUSE uz inicijativu i potporu američke nevladine organizacije NDI (National democratic institute) BiH.

Konferencija je okupila preko 130 sudionika iz srednjih škola s područja cijele Bosne i Hercegovine te Hrvatske i Srbije.

Svrha konferencije bila je prezentacija učeničkih inicijativa i održavanje rasprava vezanih uz teme pomirenja i međuetničkog dijaloga u Bosni i Hercegovini s naglaskom na bolje razumijevanje mladih koji dolaze iz različitih etničkih skupina  te otklanjanje prepreka razvoju civilnog društva.

Učenici su kroz prezentacije i panel rasprave iznosili svoje viđenje problema perspektive mladih kao i  općeg funkcioniranja društva u Bosni i Hercegovini te ujedno nudili rješenja i prikazali već odrađene aktivnosti u smislu poboljšanja uvjeta života u svojim sredinama.

Konferencija je okončana zajedničkim druženjem mladih koji se u svoje sredine vraćaju ne samo obogaćeni novim spoznajama već i brojnim novim prijateljstvima.
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / www.gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju