preskoči na sadržaj

Gimnazija A. G. Matoša Đakovo

 > Naslovnica
Vijesti

Uspješno odrađena video radionica u Osijeku

Autor: Silvija Profusek, 22. 10. 2019.

U sklopu fakultativne nastave DSD-a, 19. listopada 2019. godine profesorica njemačkog jezika i književnosti Tanja Schleis i dvije učenice naše škole (Ivona Erceg 3. b i Ivana Duvnjak 3. d) sudjelovale su u video radionici u Osijeku. Video radionica održana je u Austrijskoj knjižnici i čitaonici pod pokroviteljstvom Njemačke zajednice Osijek.

19. listopada 2019. godine profesorica njemačkog jezika i književnosti Tanja Schleis vodila je 2 učenice koje pohađaju DSD nastavu (Ivona Erceg 3. b i Ivana Duvnjak 3. d) na video radionicu u Osijek. Video radionica održana je u Austrijskoj knjižnici i čitaonici. Voditelj radionice bio je snimatelj Osječke televizije i internet emisije,,Legica u šetnji" Daniel Antunović koji je na primjerima i osobnom iskustvu objasnio ono najosnovnije na što se mora obratiti pozornost kada se snima video zapis (kadar, pravilo trećine). Zadatak sudionika bio je snimiti kratki video na temu ,,Što je za mene njemačko u Osijeku?". Nakon odrađenog snimanja u centru Osijeka i montiranja snimljenih uradaka uslijedio je ručak. Na kraju radionice organiziran je i obilazak grada Osijeka sa stručnim vodičem Mislavom Pavoševićem tokom kojeg su sudionici radionice imali priliku nešto novo vidjeti i naučiti, ali i obnoviti već postojeće znanje o gradu Osijeku. Video radionicu organizirala je Njemačka zajednica u Osijeku kojoj se ovom prilikom zahvaljujemo.

Tekst napisala: Ivana Duvnjak, 3.d
CMS za škole logo
Gimnazija A. G. Matoša Đakovo / +385 31 814060, HR-31400 Đakovo / www.gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr / ured@gimnazija-agmatosa-dj.skole.hr
preskoči na navigaciju